100e act aangemeld voor Kunstbende Overijssel

Met in totaal ruim 250 deelnemers heeft de 100e act zich aangemeld voor de voorronde van Kunstbende Overijssel.  In de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater strijden jongeren voor een plaatsing in de landelijke finale. De voorronde vindt plaats op zaterdag 24 maart in Poppodium Hedon te Zwolle.

De 250 deelnemers zijn verdeeld over acht verschillende categorieën. Met een zelfbedachte act proberen zij zich te plaatsen voor de landelijke finale die op zaterdag 30 juni plaatsvindt in de Westergasfabriek te Amsterdam. Hier wordt gestreden tegen winnaars uit andere regio’s. Jonge talenten die nog mee willen doen met de voorronde van Kunstbende in Overijssel, kunnen zich aanmelden tot en met zondag 4 maart via Kunstbende.nl.

Workshops en generale repetitie

In het voortraject zijn er al diverse workshops georganiseerd waar jongeren konden proeven wat Kunstbende is, of in aanraking konden komen met een van de categorieën. Daarnaast is er op zondag 4 maart nog een generale repetitie georganiseerd. De dag begint met workshops waar deelnemers de laatste voorbereidingen voor hun act kunnen treffen, waarna ze het podium kunnen uitproberen en overleggen met de technici over licht en geluid.

Kunstbende is het podium voor jong talent en wordt mogelijk gemaakt door verschillende partners en sponsors. Via voorrondes en de finale stromen de winnaars door naar Lowlands en andere grote podia, zoals Mysteryland en Oerol. Meer informatie via www.kunstbende.nl.

About Sonja Veneman

Sonja Veneman
Verslaggeefster Radio/TV. Redactie -Webcontentmedewerker/PR

Reageren

je emailadres wordt niet gepubliceerd. *

*

*

code