Weer lekker zwemmen in Tijenraan

Blog: door Sonja Veneman

Na afscheid genomen te hebben van mijn oude, vertrouwde zwembad Tijenraan ben ik op 2 februari 2018 namens RTV Raalte aanwezig bij de feestelijke opening van de nieuwe Sportaccommodatie
Wat een enorm project, en wat een mooi resultaat! Helaas moeten de deuren een paar weken sluiten naar aanleiding van een aantal incidenten. Wat een drama voor het publiek en vooral ook voor het personeel en directie die ook hebben uitgekeken naar dit moment.

Er volgen regelmatig updates van de vorderingen van de genomen maatregelen.
Een transparante houding naar de pers, dat zeker en dat is prettig voor iedereen.
Omdat ik toch zelf wil weten wat er is gebeurd neem op 27 februari contact op met directeur Peter Gras.

Hij is erg open over de stand van zaken en ik krijg een rondleiding waardoor een en ander snel duidelijk wordt. Ook wel pech op pech, constateer ik en dit is niet zomaar even binnen een paar dagen op te lossen. “Natuurlijk willen we zo snel mogelijk weer open maar veiligheid boven alles,” legt Peter uit.

We zitten in de open horecaruimte, genietend van een kopje cappuccino. De ruime entree was me al opgevallen. Het is ook een komen  en gaan van sporters. Ruim maar toch gezellig. Het is dan wel spiksplinternieuw en het ruikt ook zo maar ik proef een prettige, warme sfeer. “Verenigingen die hier sporten hebben tijdens een evaluatie aangegeven de horeca als hun clubhuis te ervaren en dit stemt meer dan tevreden.

Peter legt uit dat het huidig Tijenraan een multifunctioneel gebouw is en klaar staat om veranderingen in de toekomst te kunnen opvangen, waaronder bijvoorbeeld aangepast sporten onder begeleiding. “Raalte is een sportdorp. Daar moet iedereen van kunnen genieten, jong en oud. Want we willen gezond en fit blijven.”

In de media worden er in die, toch spannende weken, regelmatig updates gegeven over de genomen maatregelen zodat er weer heropend kan worden.  En ik krijg ter plaatse uitleg wat dit concreet inhoudt.  Een andere vluchtroute bijvoorbeeld, omdat het alarmsysteem niet voldeed. Die moet uitgebreid getest worden door het personeel. Ik loop mee met de route en kan me levendig voorstellen dat een kleine verandering in de werkwijze een hele van tevoren uitgedachte werkwijze compleet overhoop gooit.

Omdat de updates zo volledig zijn, hoef ik niet extra te berichten maar ga af en toe langs. Achter de schermen wordt hard gewerkt maar het sporten in de zalen gaat gewoon door. Gelukkig maar.
Nu ik er toch ben val ik middenin het voorjaarshandbaltoernooi voor basisscholen.
De sfeer is alsof het altijd gebouw altijd open is, en dat is een goed teken denk ik.

Ik moet nog door naar een ijsbaan dus maak even snel gebruik van het toilet.
Daar trek ik per ongeluk aan het rode touwtje en de receptie is er verrassend snel bij. “Oh, met het alarm is dus niks mis en met jullie reactie al helemaal niet. Sorry! Maar toch goed om te constateren dat het allemaal naar behoren werkt, zeg ik terwijl ik mijn wangen rood voel gloeien.

Op woensdag na de heropening kom ik als bezoeker ervaren hoe het aanvoelt, het nieuwe zwembad.
En nog steeds die open entree, die ik prettig vind. Het ruime bad. En mijn kinderen vermaken zich goed en ik kan me voorstellen dat dit vele zwempartijtjes erg prettig is.
Ik zeg prima zo en ik hoop dat vele bezoekers dit ook zo ervaren. Want transparant en open, dat dekt de lading wel. En een ijsje na, want dat hoort erbij ?

 

About Sonja Veneman

Sonja Veneman
Verslaggeefster Radio/TV. Redactie -Webcontentmedewerker/PR

Reageren

je emailadres wordt niet gepubliceerd. *

*

*

code