Illustration visualising the history and ongoing work of Amnesty International produced for the 'welcome to Amnesty' induction video which is also available on ADAM here:https://adam.amnesty.org/asset-bank/action/viewAsset?id=205279High quality photograph of a large artwork which was wall mounted at the International Secretariat. It is a pen drawing (marker pens / sharpie) which illustrates elements of Amnesty International's history, it's output, both current and historic, the techniques it employs in research and fundraising and includes depictions of human rights violations and individuals helped by Amnesty. The Amnesty candle dominates at the centre of the drawing.Printed, it is a striking piece of artwork and can be reproduced at a very large scale.

Amnesty’s Schrijfmarathon in Raalte en op honderden locaties in het land

Na de zeer succesvolle Schrijfmarathon afgelopen jaar, gaat Nederland opnieuw massaal brieven schrijven voor mensen die groot onrecht zijn aangedaan. Ook in Raalte wordt op zaterdag 9 december volop geschreven.

In het Kulturhus in Raalte wordt op zaterdag 9 december aanstaande om 10.30 uur de schrijfmarathon gestart door burgemeester Dadema en schrijven we tot 16.00 uur door.

Er worden brieven geschreven voor mensen die gediscrimineerd worden om wie ze zijn, die vastzitten omdat ze voor hun mening uitkwamen of vermoord werden terwijl de daders vrijuit gaan. Ook sturen de brievenschrijvers de mensen die dit jaar centraal staan groetenkaarten, zodat ze weten dat ze niet vergeten zijn.

Op het Carmel College Salland in Raalte wordt op vrijdag 8 december a.s. eveneens geschreven voor de Schrijfmarathon van Amnesty.

Tijdens de Schrijfmarathon van vorig jaar werd in Nederland een recordaantal van 166.000 brieven geschreven. Wereldwijd werden bij 4,7 miljoen brieven, kaarten, handtekeningen, sms’jes en WhatsApp’jes verstuurd. Hoe groter die vuist, hoe groter de druk op autoriteiten om te zorgen voor gerechtigheid.

Brieven schrijven werkt

Een lawine aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers mensen eerlijker te behandelen. En hoe meer groetenkaarten, hoe groter de steun voor de mensen voor wie we schrijven. Dat is onvoorstelbaar belangrijk. In de woorden van Máxima Acuña uit Peru: ‘Ik ben oneindig dankbaar dat ik niet alleen ben, maar hulp krijg van zoveel mensen van over de hele wereld.’ Vorig jaar schreven we voor Máxima, omdat zij en haar gezin bedreigd en mishandeld werden omdat ze weigerde haar grond af te staan aan een mijnbouwbedrijf. In mei 2017 bepaalde het hooggerechtshof van Peru dat ze op haar land mag blijven wonen.

Tijdens de Schrijfmarathon van 2017 krijgen mensenrechtenverdedigers speciale aandacht. Deze activisten steken hun nek uit. Zij hebben de moed op te komen voor vrije meningsuiting, tegen discriminatie of onderdrukking. Ze roepen machthebbers ter verantwoording. Maar doordat ze op de voorgrond treden, zijn ze een gemakkelijke prooi voor de autoriteiten. Wereldwijd worden zij steeds vaker slachtoffer van intimidatie, vervolging en geweld. Zelfs de voorzitter en de directeur van Amnesty Turkije zitten in de gevangenis.

 

Contact

raalte.amnesty.nl

Reageren

je emailadres wordt niet gepubliceerd. *

*

*

code