Azerty te gast tijdens Walk & Talk in bibliotheek in Raalte

In de bibliotheek in Raalte vinden iedere maand Walk & Talk  bijeenkomsten plaats voor werkzoekenden. De bibliotheek biedt dit platform voor mensen die op deze manier kunnen werken aan vaardigheden die helpen bij het vinden van een baan en ervaringen kunnen uitwisselen.Vanochtend was Francisca Peters, van Raalter onderneming Azerty, de gastspreker. Als HR-medewerker biedt zij een werkervaringsplaats voor langdurig werkzoekenden die via het Sociaal Loket van de Gemeente Raalte kunnen worden aangemeld. Uiteraard vindt er een sollicitatiegesprek plaats, waarna er in kleine groepjes een traject voor 3 maanden gevolgd wordt, waarbij de werkzoekende wordt opgeleid tot Contentmedewerker. Na dit traject heeft de medewerker enige basiskennis opgebouwd, wat de kans op het vinden van een vaste baan bevordert. Daarnaast vindt Francisca het belangrijk dat tijdelijke krachten een goede werkervaring opdoen als het gaat om werksfeer en factoren als een prettige werkplek en omstandigheden. Dit bevordert het werkplezier en dit neem je mee in je verdere loopbaan.

Vandaag is medewerker Babs Nieuwenhuizen aanwezig, die dit traject gevolgd heeft. Zij heeft het traject goed afgesloten en vervolgt haar werkzaamheden binnen Azerty, waarbij ze nu nieuwe medewerkers in deze tijdelijke functie gaat opleiden. Zij en haar werkgever zijn natuurlijk erg blij dat dit zo positief uitpakt. Consulent Werk van Gemeente Raalte, Maaike ten Brinke is tevens aanwezig voor vragen en eventuele aanmelding voor dit traject. Uiteraard volgt er een selectieprocedure, waarbij gekeken wordt of de werkzoekende geschikt is voor deze functie.

Francisca benadrukt dat zij als HR-medewerker vooral focust op wat iemand graag doet en goed in is. Dat vergt zelfkennis maar door middel van gesprekken wordt snel duidelijk wat de mogelijkheden zijn.  “Het werk is niet uitsluitend waarvoor je betaalt wordt, het is veel meer dan dat, “ meent Francisca. Zij neemt een aantal casussen door met betrekking tot solliciteren, waarbij een leuke interactie ontstaat en men ervaringen met elkaar uitwisselt.

Praktische informatie

Elke tweede maandag van de maand is er weer een Walk & Talk bijeenkomst om 9.30 uur in de Bibliotheek Raalte.      De bibliotheek Raalte nodigt iedere maand een andere gastspreker uit, zodat werkzoekenden leren en netwerken. Iedereen is welkom. Het is positief, gratis en voor iedereen die (ander) werk zoekt. Aanmelden heeft de voorkeur, maar is niet verplicht. Aanmelden kan door een mail te sturen naar Jeny Flim via Jeny.Flim@bibliotheeksalland.nlJeny.Flim@bibliotheeksalland.nl.

 

About Sonja Veneman

Sonja Veneman
Verslaggeefster Radio/TV. Redactie -Webcontentmedewerker/PR

Reageren

je emailadres wordt niet gepubliceerd. *

*

*

code