Carinova doet mee aan NL doet

Op 9 maart a.s. neemt Carinova Woonzorglocatie De Hartkamp en wijkcentrum Centraal Hart in Raalte deel aan NL Doet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van ons land, georganiseerd en financieel ondersteund door het Oranje Fonds. NL DOET zet de vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. In de 2017 editie waren 350.000 Nederlanders actief bij meer dan 9.500 klussen, een recordaantal.

 Diverse vrijwilligers zetten zich tijdens NL Doet in voor maatschappelijke organisaties. Zij kunnen klussen uitvoeren waar net wat meer tijd, middelen en handen voor nodig zijn dan de organisatie gewoonlijk beschikbaar heeft. De uitvoering van NL Doet wordt naast de bijdrage van het Oranjefonds mede mogelijk gemaakt door de Stichting Vriendenkring van de Hartkamp en Donkergroen.

In de Hartkamp zullen de activiteiten zich toespitsen op het aanpassen en opknappen van  o.a. terrassen, balkons, banken, pergola, planten verpotten en onderhoud aan het kippenhok. Voor het Centraal Hart krijgt het beleef- en beweegbos extra aandacht met het planten van struiken. Ook zal er een stenen plantenbak worden gerealiseerd. De klussen zijn aangemeld bij http://www.nldoet.nl. ( U kunt dan de postcode 8101EN invoeren voor het complete overzicht).

 

Al met al is het een goedgevuld programma met diversiteit aan mensen en klussen. Het maatschappelijke aspect: verbinding tussen mensen komt hiermee goed tot zijn recht. Het uiteindelijke resultaat is een mooie fleurige omgeving die bijdraagt aan een zo aangenaam mogelijke woon-leefruimte en het welzijn van cliënten. De dag wordt afgesloten met een drankje en een hapje. We hopen dat de mensen die meedoen zo positief zijn dat ze volgend jaar weer mee willen doen aan NL Doet of wie weet in de gelegenheid zijn vaker vrijwilligerswerk te doen.

Heeft u naast NL Doet belangstelling voor vrijwilligerswerk in De Hartkamp dan kunt u contact opnemen met Marian Bergman, coördinator vrijwilligerswerk. Te bereiken via Tel. 06 51 94 28 10  of m.bergman@carinova.nl

 

About Sonja Veneman

Sonja Veneman
Verslaggeefster Radio/TV. Redactie -Webcontentmedewerker/PR

Reageren

je emailadres wordt niet gepubliceerd. *

*

*

code