Carnaval, dweilen en polonaise Salland in café en op radio en TV

Door: Sonja Veneman

Het Feest Der Zotten, wij kunnen het in Salland goed, carnaval vieren. Niks niet onder de rivieren, wij  weten van wanten. Zwabberaars, Stoppelkaters, Sprokkelaars, Dondermadeurs, Iesselzotten en Oelewappers. Het hele weekend is het overal feest in Raalte en de buurtdorpen. Maanden gaat er aan voorbereiding inzitten om de praalwagens en loopgroepen in gereedheid te brengen voor de grote dag van de Sallandse Carnavaloptocht in Raalte, op carnavalszondag 11 februari om 13.00 uur.

RTV Raalte en RTV-Oost zijn erbij.
Het zullen dit jaar vast veel Luizenmoeders op praalwagens worden en praalwagens met iets over de lokale politiek met een knipoog. Het hoort er allemaal bij. Net als waarschijnlijk een kater en zere heupen van het hossen.

Maandag 5 februari is het Rosenmontag in De Leeren Lampe, dinsdag 6 februari dweilen in diverse café’s en we gaan gewoon hossend door, terwijl het bier rijkelijk vloeit en de polonaise steeds langer worden en het feest nog lang niet afgelopen.
Maar waarom hier in hartje Salland carnaval groots gevierd wordt en iets ten zuiden en ten oosten niet, is mij een raadsel. Vraag ik ernaar bij collega’s in Zwolle, dan weten ze niet wat foekepotten is?

En het liedje ’t is vanavond Vastenavond, sla maar op de bussen, alle mooie meisjes die hebben wat, behalve ik en mien zussen..daar moeten ze me toch om lachen.

Dan maar In de kelder hang’n twee worst’n, kort’n en lang’, kort’n en lang’, geef mie die lang’ en loat de kort’n moar hang’n.. ook hilarisch. En wel zo snel want dan is de snoeppot snel gevuld. En dan vooral in het centrum van Raalte, want de jeugd weet dat bij de winkeliers veel lekkers te halen is.

Aanstaande vrijdag 9 februari is er van 18.00 tot 21.00 uur een speciale Steerneshow carnavalsuitzending te horen op Airplay Radio met daarin 3 uur lang louter carnavalsmuziek om het carnavalsweekend goed te starten!

Verder zal  het programma van de carnavalsverenigingen uit de gemeente Olst – Wijhe  CV De Weteringzotten Boskamp, CV Iesselzotten Olst, CV de Middelsloekers, CV De Wet’ringdempers, Diekschoevers Wijhe en CV Wieje Bint Zat worden behandeld.

Bij deze carnavalspreparty hoort natuurlijk goede muziek en deze kun jij zelf kiezen!  Je verzoeknummer(s) kun je doorgeven op de volgende manieren verzoekplaten kunt sturen via  de fb pagina https://www.facebook.com/steerneshow/ , via luuk@airplayradio.nl en tijdens de uitzending te bellen naar 0570-521054.

In de radioprogrammering aan de Raalter zijde in de weekendshow van Rick Malipaard
bij Sunday Vibes op zondagmiddag van 12 tot 15 uur wordt natuurlijk ook het Raalterse carnaval meegevierd vanuit de studio. De hele uitzending carnavalhits!

Kortom, feest in Salland en bij RTV Raalte/Airplay radio, niet te missen!

 

  

 

About Sonja Veneman

Verslaggeefster Radio/TV. Redactie -Webcontentmedewerker/PR

Reageren

je emailadres wordt niet gepubliceerd. *

*

*

code