De Heuvelweg nu veiliger

Met dank aan de “raad op pad”

De gemeente Raalte heeft het initiatief genomen de deel gemeenten te bezoeken en na te gaan wat er leeft onder de bevolking. Daar bij hebben zij begin 2016 Luttenberg als eerste bezocht. Namens de bewoners heeft Jan Spil gepitcht om de Heuvelweg veiliger te maken. Er was volgens hem, geen sprake van het pseudo betrekken van de bevolking, maar echte betrokkenheid.

Groot aantal maatregelen.

Maar Luttenberg heeft nu veel meer gekregen. Een vernieuwde geasfalteerde Heuvelweg, verplaatsing kom grens en beperking snelheid naar 30 km, een drempel bij het fiets oversteekpunt, haai- tanden, taludmarkering bij de aansluiting van de camping, de borden “fietspad” voorzien van een onderbord met de aanduiding van “tweerichtings”, asfalt kleur print bij de aansluitingen van de parkeerterreinen om af te remmen, verbreden aansluitbreedte op de Heuvelweg van het fietspad bij de aansluiting Holteveensweg en als toetje een snelheid display. En ook de betrokkenen van de Heuvelweg zullen elkaar oproepen tot veiliger gedrag.

Aftrap en opening door wethouder Wout Wagemans.

Hij mocht de bal in het doel ook drie keer aftrappen voor de officiële openingshandeling. De drie schoten staan symbool voor met de gang van zaken. De bewoners hebben drie keer moeten moeten inspreken op een raadspleinsessie. En na de derde keer was het raak.

In zijn toespraak maakte hij melding van het constructieve overleg met de bewoners.

Bij de hapjes en drankjes liet ook Jan Schokker (voorzitter GB Raalte) liet weten dat hij er trots op was dat hun initiatief tot resultaten heeft geleid.

Ook ambtenaar Matthijs Koops (Senior vakspecialist verkeer en vervoer Raalte) liet weten dat de omslag om vanuit de bevolking te denken eerst wel even wennen was.

Uiteraard werden de raad , de ambtenaren, de buren , betrokkenen en belanghebbenden bedankt voor hun steun in dit proces.

Handhaving.

Helaas heeft de politie aangegeven niet te willen toezien op het handhaven op de rijsnelheid en ongewenst parkeren. Maar hopelijk is dat ook niet nodig en zijn de maatregelen voldoende om letsel te voorkomen. De kinderen en sporters en weg gebruikers zijn er blij mee.

About Bertha Nijkamp

Reageren

je emailadres wordt niet gepubliceerd. *

*

*

code