Laatste nieuws:

Deventer Schouwburg opent Theatercafé

Duurzaamheid, hergebruik en lokale makers

Op zondag 24 september opende de Deventer Schouwburg naast het theaterseizoen 2017-2018 ook de geheel vernieuwde Stadsfoyer die tijdens deze feestelijke bijeenkomst omgedoopt werd tot Theatercafé.

De Deventer Schouwburg heeft de afgelopen jaren bewezen naast een theater en vergader/congreslocatie, ook een fijne werkplek te zijn voor flexwerkers. Om de ruimte optimaler in te richten naar de verschillende wensen van de dag- en avondfunctie is op een heel bijzondere manier een herinrichting gerealiseerd, waarbij hergebruik en duurzaamheid leidend waren en intensief samen is gewerkt met lokale makers.

Het Theatercafé is licht en ruimtelijk en biedt meer zitplekken. Vaste leverancier Brink Verhuur maakte nieuwe tafelbladen voor de bestaande tafels en schilderde meer dan 50 tweedehands stoelen in warme ‘Oud-Hollandse” kleuren. Stef Koldewijn van Fets Design transformeerde een reusachtige katrol tot een prachtige stamtafel op het podium.

Het ontwerpersduo Jan Maarten Beekman en Els Nieuwenhuis (Tinus Design ) maakt van gevonden voorwerpen lampen, kasten, tafels en krukken. Speciaal voor het Theatercafé maakte Tinus design de ‘smeerputlampen’. Deze lampen bestaan uit twee aluminium kappen, die voorheen aan de wanden van een smeerput hingen. Vanuit de smeerput werd er aan auto’s gesleuteld. De tl-buizen in de kappen zorgden daarbij voor het nodige licht. Naast deze lampen exposeert Tinus Design twee bijzondere tafels gemaakt van een oude werkbank en een oud aanrechtblad. Lamp ‘Gaskachel’ heeft ook een mooie plek gekregen, waar hij tot zijn recht komt. Deze staande lamp is te groot voor de gemiddelde woonkamer, maar past prachtig op de eerste foyer van de schouwburg! Al het werk Tinus Design is te koop.

De samenwerking met Deventer makers en de duurzaamheid van de gebruikte materialen maken van deze herinrichting een zeer geslaagd en eigentijds project.

Het Theatercafé is geopend voor flexwerken van maandag t/m vrijdag van 8.30 – 17.30 uur.

Foto: @Jan Maarten Beekman

About Bertha Nijkamp

Reageren

je emailadres wordt niet gepubliceerd. *

*

*

code