Feestelijke viering voortzetting afval scheiden op scholen

Op woensdag 14 februari bezoekt wethouder Niens basisschool De Dolfijn in Heino om te vieren dat de landelijke organisaties besloten hebben het project ‘Afval scheiden op school’ voort te zetten. Omdat De Dolfijn het afgelopen jaar mee heeft gedaan aan deze pilot ontvangen zij een bijzonder cadeau.

In september 2016 is in veertien gemeenten gestart met de pilot ‘Afval scheiden op school’ vanuit het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon, onderdeel van ROVA. Bij de start hebben scholen een educatief startpakket gekregen om goed aan de slag te gaan. Inmiddels doen in zeventien gemeenten 130 scholen met ruim 22.000 leerlingen mee aan het project.

 

Het project ‘Afval scheiden op school’ bestaat uit twee onderdelen.

  • Afval scheiden op school
  • Adopteren van een stuk schoolomgeving om te voorkomen dat afval zwerfvuil wordt

 

Feestelijk bezoek aan deelnemende scholen

In het kader van het project wordt er door wethouder Niens en een medewerker van het zwerfvuilprogramma Mooi schoon een bezoek gebracht aan één van de deelnemende scholen in de gemeente Raalte. Tijdens dit bezoek vertelt de wethouder over het programma. Leerlingen hebben de mogelijkheid om vragen te stellen. Na afloop wordt er een quiz gespeeld om de kennis van de leerlingen over afval scheiden en zwerfvuil te testen.

 

Bijzonder cadeau

Tijdens het bezoek aan de school wordt een Wasteboard uitreikt. Een Wasteboard is een speciaal skateboard dat is gemaakt van gerecyclede doppen van plastic flessen. Elk Wasteboard is met de hand gemaakt en daarom uniek in zijn soort. Omdat een skateboard gemaakt is van grondstoffen is de naam Wasteboard bedacht.

 

Programma Mooi Schoon

Iedereen wil graag wonen, spelen, recreëren en werken in een schone leefomgeving. En dat is waar het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon, onderdeel van ROVA, voor staat; samen onze omgeving schoonhouden of schoon maken, nu en in de toekomst. In 18 ROVA-gemeenten wordt samengewerkt om door middel van voorlichting, educatie, bewuste en onbewuste gedragsbeïnvloeding en extra aanpak zwerfvuil te voorkomen. Ook worden inwoners gefaciliteerd wanneer ze hun eigen buurt of omgeving vrij willen maken van zwerfvuil. Meer informatie is te vinden op: www.mooi-schoon.nl.

 

Mooi Schoon  |  mooi-schoon.nl  •  mooischoon@rova.nl  •  038 – 427 37 77

 

About Sonja Veneman

Verslaggeefster Radio/TV. Redactie -Webcontentmedewerker/PR

Reageren

je emailadres wordt niet gepubliceerd. *

*

*

code