Gebundelde krachten Wijz Welzijn en Gemeente Raalte maken zich sterk voor vrijwilligerswerk

Door Sonja Veneman

Afgelopen donderdag 23 november hebben vele organisaties zich kunnen presenteren aan vrijwilligers met als doel deze te laten samenkomen. Dit jaar voor het eerst samen georganiseerd door Wijz Welzijn en Gemeente Raalte. De markt werd geopend door Wethouder Van Loevezijn.

Ik sprak met Nicolette Klunder van Gemeente Raalte. Zij legde uit dat vele werkzoekenden ook via vrijwilligerswerk aan een betaalde baan kunnen komen of in ieder geval het netwerk hiermee vergroten. Kringloopbedrijf 2Switch was er als deelnemende organisatie en zijn gaven aan heel tevreden te zijn over het personeel dat soms ook via een maatschappelijke stage bij hen werkzaam is. “Het zijn allemaal betrokken mensen en ze voelen dat ze gewaardeerd worden en dat is een van de voordelen van het doen van vrijwilligerswerk, legt een verkoopmedewerker uit”.

Speeltuin De Blekkerhoek was ook aanwezig. “We hebben wel vrijwilligers, maar ze worden allemaal ook ouder, dus kunnen we echt wel nieuwe aanwas gebruiken, vertelt Gerard Koolhof.
Van mensen die kinderfeestjes kunnen organiseren tot toezichthouders. Gerard is het boegbeeld van de vereniging maar stopt er toch echt dit jaar mee. Gelukkig is zijn opvolgster meegekomen en heeft goed in kaart waar hulp gewenst is.

Er presenteerden zich veel leerlingen, op zoek naar een maatschappelijke stage, bij onder andere organisaties Zozijn, Dimence.

RTV Raalte was als standhouder aanwezig en cameramensen legden graag uit wat vrijwilligers voor de groeiende organisatie kunnen betekenen. Carien Fritsche, een van de medewerkers van RTV Raalte legt uit dat ze een scala aan activiteiten rondom radio, TV, redactiewerk en vele organisatorische werkzaamheden kunnen bieden. Heel veelzijdig werk dat kennis en energie oplevert. “Ook leerlingen die een maatschappelijke stageplek zoeken zijn welkom. Wij bieden goede begeleiding en ondersteuning.” We zijn gehuisvest in het Carmel College dus ook nog eens dichtbij de leerlingen.

Ook waren Stichting Leergeld,  Vluchtelingenwerk, voetbalverenigingen uit Heino en Raalte present. Allemaal kunnen ze mensen gebruiken die deze verenigingen kunnen ondersteunen.

Opvallend was de belangstelling voor Taalstages voor statushouders. Ook waren er mogelijkheden om administratief werk te vinden.  

Een zeker geslaagd evenement, dat voor herhaling vatbaar is. Zonder vrijwilligers zijn we immers nergens. Wens je nog informatie of heb je nog vragen? Die kunnen gemaild worden naar Paulien Zandbeldt, mailadres p.zandbeldt@wijz.nu of neem contact op met Gemeente Raalte, contactpersoon Nicolette Klunder, via nicolette.klunder@raalte.nl

 

About Sonja Veneman

Sonja Veneman
Verslaggeefster Radio/TV. Redactie -Webcontentmedewerker/PR

Reageren

je emailadres wordt niet gepubliceerd. *

*

*

code