Het succes van de Open Muziekestafette Heino

Met maar liefst 56 optredens   kan ook de 7e editie van de Open Muziekestafette Heino uitgroeien tot een prachtig Cultureel Muzikaal evenement. De Stichting Open Muziekestafette Heino is zeer content met wederom een ‘hoge score’ aan optredens. Het wordt een muzikaal feest op 6 en 7 oktober in de Nicolaaskerk te Heino. 
De 7e editie gaat van start op vrijdagmiddag 6 oktober om 13.45 u.
Na de openingswoorden van de voorzitter van de Stichting is een verrassend openingsoptreden te verwachten van de singer-songwriter Martin van de Vrugt uit Deventer.
Vele regionale koren/orkesten/solisten en leerlingen komen voor het voetlicht. Maar….ook buiten Salland raakt de Open Muziekestafette Heino steeds meer bekend.
Nieuw zijn onder meer het Orkest en de slagwerkgroep van Nooit Gedacht uit Windesheim. Het orkest de Broederband uit Beezerveld speelt ook op een hoog niveau en dat zal zeker ook blijken in Heino. Violiste Maaike Gerritsen uit Heino is nieuw met een strijkkwartet en als soliste is ze eveneens te horen.
Kletsmoar komt uit Mariënheem, zodat Marienheem ook is vertegenwoordigd. Rianne hoek van Dijke is er voor de eerste maal met leerlingen. Zij heeft een pianopraktijk in Wijhe. De in deze regio bekende Wim van Lenthe begeleid Yvonne Boedam (zang) aan de piano. Enkele dirigenten die met diverse ensembles naar Heino komen zijn Herma Jalink uit Luttenberg en Joan Jonkman uit Zwolle. Con Brio uit Nieuwleusen, een accordeonorkest , probeert het ook in Heino.

Op zaterdagavond sluit de Muziekvereniging Ons Genoegen af o.l.v. Jan Jager met een spetterende ‘ouderwetse’ Finale. Ons Genoegen bestaat 90 jaar en brengt zeer aanstekelijke muziek van toen aldus Han Holtkuile van Ons Genoegen. Ons Genoegen komt ditmaal ook met een blaaskwintet. Vele nieuwe impulsen dus tijdens deze 7e Open Muziekestafette Heino. En…..vele deelnemers doen reeds vanaf het eerste uur mee!

Inf. Lentheweg 10, 8151 EE Heino. Tel. 0572-392494. Het programma met nog veel meer is te vinden op www.muziekestafette.nl
Ook op facebook is de Open Muziekestafette ook te vinden.

About Truus Brouwer

Reageren

je emailadres wordt niet gepubliceerd. *

*

*

code