Historisch café laat Zeskamp en Spel Zonder Grenzen weer tot leven komen

De Historische Vereniging Raalte en Omstreken laat tijdens het “Historisch Café” op dinsdag 20 maart de welbekende Zeskamp en Spel zonder Grenzen weer tot leven komen.

In 1972 en 1973 mocht Raalte deelnemen aan het televisiespektakel van de NCRV genaamd Zeskamp. Miljoenen volgden de verrichtingen van de teams die in zeven afleveringen streden om de hoogste eer. Nadat de NCRV definitief had besloten dat er een Raalter team mocht deelnemen, werden kandidaten opgeroepen en na en strenge selectie werd het Raalter Zeskampteam gevormd.

De eerste plaats in de Zeskampfinale betekende ook dat Raalte de eerste keuze had voor deelname aan het internationale “Spel zonder Grenzen”. Gekozen werd voor Senigallia, een kustplaats aan de Adriatische Zee in Italië. Omdat de NCRV erop tegen was op zondag te reizen, vertrok het Zeskampteam al op zaterdag naar Italië waar 6 juni 1973 het spektakel plaats vond. Het was via de Eurovisie in heel Europa op televisie te zien. Ook hier pakte Raalte de eerste plaats. Dat was weer aanleiding tot een grootse ontvangst de volgende dag in Raalte.

Tijdens het “historisch café” kijken we terug op die enerverende periode, nu 45 jaar geleden. Dankzij Rob Kreileman die destijds deel uitmaakte van het zeskampteam, zullende beelden van de uitzending van 6 juni 1973 te zien zijn. Daarnaast een grote hoeveelheid foto’s, krantenverslagen, voorwerpen (waaronder de beker die destijds meegetroond werd naar Raalte) en herinneringen, zeker ook van de voormalige teamleden.
Wie het allemaal nog eens mee wil maken, is welkom in Hotel De Zwaan, aanvang 20.00 uur. Toegang is gratis en bij binnenkomst biedt de Historische Vereniging Raalte en Omstreken een kop koffie aan.

 

 

About Sonja Veneman

Sonja Veneman
Verslaggeefster Radio/TV. Redactie -Webcontentmedewerker/PR

Reageren

je emailadres wordt niet gepubliceerd. *

*

*

code