Sallands schaatsplezier in Lemelerveld, Luttenberg en Mariënheem

Door: Sonja Veneman

Na een stevige vorstperiode hopen we allemaal in het eigen dorp te kunnen schaatsen.
Het ijs moet wel zo’n 7,5 – 8 cm dik zijn om veilig genoemd te worden en dit lukte op sommige plaatsen niet, waaronder in Raalte. IJsbaanvereniging Raalte deelde de berichtgeving hierover via Social Media.
Gelukkig konden plaatselijke ijsbanen in Lemelerveld, Luttenberg en Mariënheem dit weekend toch open en dit zorgde voor veel schaatsplezier voor jong en oud. 

IJsbaanvereniging Lemelerveld aan de Punterstraat werd afgelopen vrijdag geopend en dit trok op deze dag al zo’n 600 bezoekers. Op de zaterdag was de temperatuur door de minder harde wind gevoelsmatig iets aangenamer, dus vandaag wisten ook vele jonge gezinnen en sportievelingen uit de omgeving de ruime ijsbaan te vinden.

Dit jaar heeft de organisatie de ledverlichting vervangen door gasonstekingslampen en deze met een zelf vervaardigde slede-constructie geïnstalleerd. “We konden niet met een kraan het ijs op, dus dit ging beter.” vertelt bestuurslid en ontwerper hiervan Jan Kleinlugtenbeld. Hij vertelt trots over de groep vrijwilligers, die zich ieder jaar weer inzetten. Het ijs is nu mooi, de sfeer gemoedelijk en de chocolademelk is niet aan te slepen.
Schaatsers uit heel Salland en omstreken weten deze prettige ijsbaan te vinden. Een paar rondjes dan, nu het nog kan. Het kan immers vriezen of dooien.

 

 

About Sonja Veneman

Sonja Veneman
Verslaggeefster Radio/TV. Redactie -Webcontentmedewerker/PR

Reageren

je emailadres wordt niet gepubliceerd. *

*

*

code