Laatste nieuws:

#ikkeook

Ingezonden brief:

Tja, vroeger werd er wel eens vanaf een steiger gefloten, ja. Toen ik zestien was en hotpants me erg leuk stond. Natuurlijk is mannelijke aandacht leuk, als het bij “leuk” blijft. Zo leuk als een man bijna struikelt terwijl hij iets te lang kijkt.. het leven is mooi en flirten mag. Maar ordinair gedoe, daar zitten wij dames niet op te wachten. Gelukkig is niet reageren een optie en nee is altijd nog nee. 

Maar hoe houd je je grenzen dan aan als het gaat om appen?
Vragen naar wat iemand aan heeft, is een. Vragen naar wat iemand níet aanheeft, dan gaat het al een stapje verder. Samen bepaal je waar die grenzen liggen. Gaat het buiten andere relaties om dan word het soms stiekem gedoe en ook dan gebeurt er nog helemaal niks. Maarja.. er is zoiets als een fatsoensnorm. En daar worden de grenzen dus vaag. Tel daarbij op een zekere nieuwsgierigheid, een bepaalde zwakte, of noem het maar een of andere aandoening en je kunt geen weerstand bieden tegen die aandacht. Maar wie is er hier nu fout? Degene die doorvraagt om bepaalde zaken te laten zien, of degene die foto’s stuurt? De waarheid ligt ergens in het midden.
Refererend aan de situatie die zich voorgedaan heeft met die mevrouw uit Raalte en een raadslid van een bekende politieke partij vind ik dus erg dubbel. Ik keur het openlijk af dat een man zich zo naar een vrouw gedraagt, maar zij gaat zeker niet vrijuit hier.
Op deze manier wordt de #metoo-discussie wel heel vaag. Ik hoop dat mensen die zich slecht bejegend voelen hulp krijgen. En geen “gedoe” in de pers. Een serieus nieuwplatform “Leven in Raalte” wordt bijna een gossip magazine en geeft mensen kans anderen te kwetsen.
Laten we er netjes mee omgaan, ook als burgers.  Deze  mevrouw heeft eerder hulp nodig van GGZ dan van de media.
En ik ben er trots op dat ik heel goed “Nee” kan zeggen.

 

 

About Sonja Veneman

Sonja Veneman
Verslaggeefster Radio/TV. Redactie -Webcontentmedewerker/PR

Reageren

je emailadres wordt niet gepubliceerd. *

*

*

code