Intolerante ijsjes

IJs, daar kun je mij voor wakker maken, en dan vooral die van mijn favoriete ijssalon, de plaatselijke bakker. Ze kregen wel erg vaak de vraag of ze ook caloriearm of vetvrij-ijs hadden. Tja, veel van dat lekkers blijft echt aan de billen plakken, dus ze vonden dat ze wel een leuk grapje konden maken.

Hoe een bak ijsklontjes landelijk nieuws wordt
Caloriearm ijs, vetvrij en vrij van toevoegingen, laten we die in de vitrine zetten en er een foto van maken voor op Facebook, dacht het personeel. Nou, dat hebben ze geweten. Een intolerante dame meldde zich al snel, dat ze het een misplaatst grapje vond want ze had een glutenintolerantie. Intolerant, dat kun je wel zeggen.. de foto ging inmiddels al viral en werd landelijk nieuws. Zo snel gaat dat, en zo snel kun je dus geen grapje maken en moet je via de krant of andere media sorry zeggen, pffff.
Als we het dan toch over de zure medemens hebben, er is trouwens ook zure matjes-ijs. Kunnen die intolerante personen dat eens proberen?

 

Mangomomentje
Het begon in een Belgisch ziekenhuis, waar een doodzieke patiënt opfleurde, nadat ze een lekkere verse mango kreeg. Het gaat om extra aandacht hier. Een andere patiënt voelde zich niet prettig, omdat ze haar nagels niet kon doen, terwijl ze er altijd verzorgd uitzagen. Een verzorgende nam hierop initiatief door haar eigen nagellak mee te nemen en mevrouw blij te maken. Hoe eenvoudig is het. Kunnen we dit alsjeblieft vaker doen? Een mangomoment, een lief gebaar? In plaats van zuur en op de teentjes getrapt? En dat mangomomentje gaat echt een nieuw begrip worden, let op mijn woorden. Niet tegen gluten kunnen is echt heel vervelend. Maar van zeuren om van alles krijg je ook pijn. Moraal van dit verhaal: eet ijs, wees lief en deel mangomomentjes uit.

 

 

About Sonja Veneman

Sonja Veneman
Verslaggeefster Radio/TV. Redactie -Webcontentmedewerker/PR

Reageren

je emailadres wordt niet gepubliceerd. *

*

*

code