Korenfestival Nieuw Heeten op 17 maart

Zaterdagavond 17 maart staat MFA De Belte in Nieuw-Heeten bol van koormuziek. Drie koren zullen de avond verzorgen met hun eigen muzieksoorten. Het beloofd een afwisselde muzikale avond te worden.

Eind 2017 kwamen enkele leden van Popkoor Puur en mannenkoor Germania bijeen om samen een optreden  te organiseren. Op zoek van een geschikte locatie om deze avond te organiseren kwamen we uit bij MFA De Belte in Nieuw Heeten.Daar aankloppend bleek dat MFA DE Belte  dezelfde week het plan had opgevat om samen met popkoor Just4Fun uit Nieuw Heeten een korenfestival te organiseren. Vanaf dit punt zijn we samen opgetrokken  en verzorgen de drie koren nu dus een avond gevuld met koormuziek. De volgende 3 koren zetten op deze avond hun beste beentje voor om voor u een gezellige avond te verzorgen:

Popkoor Just4Fun.

Zoals de naam van het popkoor al aangeeft zorgt Popkoor Just4Fun voor gezellige meezingers en muzikale herkenning voor jong en oud. Popkoor Just4un is opgericht in 2015 dus nog een “jong” koor, het bestaat uit 23 koorleden en staat onder leiding van  dirigente Agnes van der Burg-Bril,  Men maakt gebruik van mp3  voor de muzikale begeleiding. Het repertoire is heel verschillend van jaren 60 muziek tot hedendaagse nummers. Het koor heeft haar thuisbasis in Nieuw-Heeten.

Mannenkoor Germania

Mannenkoor “Germania ” Heeten. Het Koor is opgericht in 2004 en zowel de dirigente , de toetsenist als zangers komen uit Heeten en het koor is daar ook gevestigd. Mannenkoor Germania bestaat uit 28 koorleden 1 dirigente, toetsenist en 2 technische mensen.  Men maakt gebruik van een keybord voor de muzikale begeleiding,
Marion Bootsveld heeft de algehele leiding en is tevens dirigent. Mannenkoor Germania presenteert een uitgebreid repertoire aan oud Hollandse liederen, maar ook moderne Nederlandstalige en Engelse muziek. Ook hebben ze zeemansliederen in hun repertoire. Het koor heeft haar thuisbasis in Heeten.

Popkoor Puur

Popkoor Puur is een enthousiast koor met passie voor zingen.  Dit gemengde koor is opgericht in 2010 en heeft haar leden uit Haarle en vele omliggende dorpen en is van verschillende leeftijden. Het heeft haar thuisbasis in Haarle. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door een enthousiast combo, bestaande uit een bassist, gitarist, toetsenist en een drummer. Het koor staat onder leiding van dirigente  Imke Vuijk Noorland en het combo onder leiding van Winny Su. Popkoor Puur zingt hedendaagse nummers waarvan veel uptempo nummers maar ook ballades worden niet geschuwd.

 

 

 

Na afloop van het korenfestival is er nog volop gelegenheid om nog een tijdje gezellig na te zitten en om de prestaties van de koren nog eens onder de loep te nemen en om elkaar te ontmoeten.

 

 

De entreekosten zijn € 7,50

Aanvang van het festival is om 19.30 uur

De zaal is geopend vanaf 19.00 uur.

Er wordt gezorgd voor zitgelegenheid in de zaal.

 

Kaarten zijn verkrijgbaar bij:

  • MFA DE Belte aan de Zwarteweg in Nieuw Heeten;
  • Simons Schoenhandel Zadelmakerij aan de Holterweg in Heeten;
  • Cafe de Droadnagel aan de Molenweg in Haarle;
  • Bij leden van de koren.

Voor informatie en kaarten kunt u zich ook nog wenden tot:

t.grolleman@debelte.nl.

About Sonja Veneman

Sonja Veneman
Verslaggeefster Radio/TV. Redactie -Webcontentmedewerker/PR

Reageren

je emailadres wordt niet gepubliceerd. *

*

*

code