Matthäus Passion in Bergkerk Deventer

Op woensdag 28, donderdag 29 en vrijdag 30 maart aanstaande voeren het Barokorkest Concerto d’Amsterdam, het Deventer Vocaal Ensemble, Consensus Vocalis en het Stadsjongenskoor Basiliek Oldenzaal onder leiding van dirigent Klaas Stok de Matthäus Passion van J. S. Bach op in de Bergkerk te Deventer.

De uitvoering onder leiding van dirigent Klaas Stok is meeslepend en theatraal vormgegeven. Dat maakt deze concerten niet alleen geschikt voor de ervaren klassieke muziekliefhebber, ook de minder ervaren bezoeker verlaat vol enthousiasme de kerk.

Drie concerten
Inmiddels hebben de Matthäus-concerten in Deventer landelijke bekendheid. De Matthäus Passion in de Bergkerk behoort tot een van de best gewaardeerde uitvoeringen van Nederland. Deze landelijke erkenning zorgt steeds weer voor een uitverkochte kerk. Ook dit jaar is daarom gekozen voor drie uitvoeringen.

Bijzonder locatie
De verstilde Bergkerk het decor voor het meesterwerk van J. S. Bach. De indeling van kerk geeft het orkest en de koren de mogelijkheid om in de authentieke kruisopstelling te staan.  Deze uitvoering doet daarmee zo veel mogelijk recht aan de oorspronkelijke opvoering.

Authentieke instrumenten
De orkestleden van het gerenommeerde Barokorkest Concerto d’Amsterdam spelen op historische instrumenten om de juiste klank en het juiste gevoel over te brengen. Alle deelnemende gezelschappen hebben oorspronkelijkheid en professionele kwaliteit voorop staan.

Solisten
Naast het orkest en de koren spelen de solisten een belangrijke rol in het concert. Met Anders Dahlin(evangelist), Rosanne van Sandwijck(alt),Nele Gramss (sopraan), Fabio Trümphy (tenor), Tyler Duncan(Christus) en Frans Fiselier(bas) haalt de organisatie solisten van internationaal allure naar Deventer

Samenwerking met Tauw Internationaal
Tauw Internationaal heeft zich als hoofdsponsor aan deze Matthäus Passion in de Bergkerk verbonden .

Kaarten verkoop via www.deventerschouwburg.nl / 0900 3000 200
Meer informatie www.matthauspassiondeventer.nl

About Sonja Veneman

Sonja Veneman
Verslaggeefster Radio/TV. Redactie -Webcontentmedewerker/PR

Reageren

je emailadres wordt niet gepubliceerd. *

*

*

code