Politie IJsselland gestart met regionale bewustwordingsactie tegen inbraken

Heeft u vanochtend bijgaande flyer gevonden? Dan zijn medewerkers van Politie IJsselland bij u geweest en hebben zaken aangetroffen die het inbrekers mogelijk maken bij u binnen te komen. 

Weet u hoeveel inbraken er jaarlijks plaatsvinden door eigen onvoorzichtigheid en wat u hieraan kunt doen? Mede hierom is deze bewustwordingsactie gestart met als doel uiteraard het aantal (pogingen tot) inbraak te verminderen. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Containers achter thuis die een opstap bieden om hoger te klimmen, geen verlichting en schuren niet op slot zijn enige voorbeelden van wat men aantrof.

Afgelopen jaar heeft Politie IJsselland deze actie gehouden in Raalte en omgeving en deze dit jaar uitgebreid, dit jaar is in Wijhe gestart met een uitrol naar geheel Salland.
Zo’n 100 medewerkers zijn voor deze actie ingezet. De uitkomsten zullen worden gedeeld via Social Media, via Facebook en Instagram.

Ook op www.politie.nl kunt u meer tips lezen ter voorkoming van woninginbraak.

Aanstaande dinsdagavond in de radiouitzending van De Dinsdagavondploeg, is Frank De Jonge, politiemedewerker Regio IJsselland te gast tussen 19.00 en 20.00 uur. Via Social Media Politie IJsselland, Facebook, Instagram en Twitter kunt u meer lezen over de actie en de uitkomsten. 

 

 

About Sonja Veneman

Verslaggeefster Radio/TV. Redactie -Webcontentmedewerker/PR

Reageren

je emailadres wordt niet gepubliceerd. *

*

*

code