Populariteit te koop

  Door Sonja Veneman

Vroeger wilde ik maar wat graag Linda de Mol zijn, wat een media-alleskunner vond ik dat en dat vind ik nog steeds. Inmiddels is mijn beeld wel wat bijgesteld, het zijn net mensen gelukkig en ook al kunnen ze veel, alles kan nooit, daar ben ik wel achtergekomen.
Populariteit wordt tegenwoordig gemeten aan het aantal likes.
En aangezien je die kunt kopen maakt dat gegeven wel een stuk triester.

Vind ik leuk
Een zeker aanzien, complimenten krijgen. Iedereen heeft wel een zekere bevestiging nodig, zeker van de mensen die we graag om ons heen hebben. Zo ook ik, al barst ik niet van het aantal vrienden, volgers dan weer wel want ik zit in dit mediawereldje, maar het raakt me steeds minder.

Als ik dan toch zou besluiten om van Facebook af te gaan, zou ik inderdaad een stuk minder contacten hebben met een aantal mensen. En als ik me afvraag wat ik nou eigenlijk deel, dan is dat vaak non-nieuws. Degenen die me willen ontmoeten of spreken, hebben mijn telefoonnummer en weten waar ik woon. En verjaardagen, nee, dan zit bij mij de kamer niet vol. Al zou ik dat best een keer leuk vinden, een enorm feestje. Even uitnodigen via FB? Nee, dan krijg ik net als Lisanne uit Haren net iets teveel aanloop.

Het bot- en trollenleger van Dotan
Maar goed, terugkomend op het nieuws van afgelopen week. Arme Dotan die de mist in ging door likes te kopen, bots en trollen de opdracht gaf hem en zeker imago te verschaffen. Het imago van de populaire zanger. Alleen zijn muziek is niet genoeg, vond hij.  Een hele marketing strategie die hij liet uitvoeren. En nu moet hij door het stof. Het maakt me verdrietig. Hij vond het al zo spannend.. was later begonnen met muziek maken en schrijven en nu brak hij eindelijk door en nu gaat hij door mediagretigheid en onzekerheid compleet kapot.
Gaan ze uiteindelijk allemaal van hun voetstuk vallen? Presley, Morrison, Bowie, George Michael, Jackson, Prince.
Mijn muzikale helden gingen al ten onder aan wat roem heet. Ik neem een voorbeeld aan Sia, hoewel daar ook vast en zeker een marketing-batterij achter zit. Ze is minder in beeld en laat haar stem spreken. Goed zo meid!

Dotan was ook met minder likes populair genoeg geweest, zijn nummers kwamen ieder uur wel voorbij op de grote nationale radiozenders. Misschien moet hij gewoon eens vermomd op het station gaan spelen. Net zoals U2 dat een aantal jaren geleden deed. Hoe gaaf is dat? Maar dat staat dan ook meteen weer op YouTube.. zucht. Like!

 

About Sonja Veneman

Verslaggeefster Radio/TV. Redactie -Webcontentmedewerker/PR

Reageren

je emailadres wordt niet gepubliceerd. *

*

*

code