Ribs en Blues, spareribs, muziek en elkaar weer zien

Het pinksterweekend is voor Raaltenezen al vele jaren hét Ribs en Blues-weekend.
Net als rond Stoppelhaene worden de vrije dagen speciaal hiervoor opgespaard. En het is ieder jaar weer gezellig. Ik hoef niet eens alle muziek leuk te vinden. Er staan me optredens bij van De Dijk, Barrelhouse, Cuby and the Blizzards, Walter Trout, maar ook Jett Rebel twee jaar geleden met zijn ode aan BB King. Wat een vet optreden was dat.

Kenmerkend Ribs en Blues?
Ja, wat is nou typisch Ribs en Blues? Ja, toch van alles wat maar voornamelijk rockin’, blues, rokerig, onder de tent. Het is de sfeer en daar moet je bij zijn om er over te kunnen meepraten.
Voor mij vaak een vertrouwd weerzien van oud-klasgenoten, al dan niet met kinderen die hiermee opgroeien. We hebben het begin van het festival meegemaakt.

Toen op de parkeerplaats achter de Aldi, toen nog kleinschalig. Het is nu vele malen groter, van heinde en ver schuiven de liefhebbers aan. Sommigen volgen hun favoriete band en muzieksmaak, anderen strijken hier toevallig neer als toerist en vinden het toch maar wat gezellig zeg!

Mijn kinderen verheugen zich alweer op de kindermiddag met springkussens voor klein en iets groter. Het gaat rond de 20 graden worden dus dat lijkt prima festivalweer. Ik ga iedereen weer zien en proost alvast op een mooi, muzikaal en sfeervol weekend.

Tot dan!

About Sonja Veneman

Sonja Veneman
Verslaggeefster Radio/TV. Redactie -Webcontentmedewerker/PR

Reageren

je emailadres wordt niet gepubliceerd. *

*

*

code