Razende Reporter Sonja: Broeklanderfeest 2017

Sonja Veneman, onze razende reporter van RTV Raalte, is dit jaar weer op vele evenementen te vinden. Vandaag ging ze naar het Broeklanderfeest. Check hier haar verslag:

Rond 12.30 parkeerde ik mijn auto op het feestterrein en direct raak ik aan de praat met een aantal mensen die weliswaar niet uit de regio komen maar speciaal voor de Broeklander Kermisloop komen

Al een aantal jaren komen ze hier speciaal naartoe. Uit Eindhoven, Amersfoort, sportievelingen, die bijna elke dag hardlopen. Ze hebben hier kennissen en komen graag een stukje lopen door deels dorp, deels bos. Ik ga op zoek naar de organisator en vriend van deze mensen, dat moet Tonnie Holleboom zijn.

Aangekomen tref ik wat deelnemers die net komen binnenlopen. Het is warm en ze hebben een fijne run gehad. Veel drinken en uitpuffen dus.

Ik ontmoet de enigszins moegestreden Tonnie Holleboom die graag vertelt over de Kermisloop. Onder tussen het zweet afvegend en uitpuffend. Hem is een aantal jaren geleden gevraagd voor de sportieve invulling van de zondagochtend en zo is de Kermisloop ontstaan. Met vandaag zo’n 400 deelnemers en prachtig weer is het wederom goed geslaagd. Het parcours bestaat deels uit verhard, deels bos dus dat is een mooie combinatie.
De meeste deelnemers beschikken al over een prima conditie. Ik spreek zelfs met mensen die ruim van te voren deelnemen aan bootcamps om alle loopjes aan te kunnen en/of obstacle runs in de omgeving.

Chapeau voor alle deelnemers die de alcohol van gisteren nog uit het lijf rennen, meedoen is immers belangrijker dan winnen.
Verder op het programma vandaag nog zeskamp. Diverse teams gaan de strijd met elkaar aan om o.a. autobanden binnen een bepaalde tijd te wisselen. De prijs is een goedgevulde emmer met munten en plaatselijke roem natuurlijk.

Een paar regenbuien hindert de pret zeker niet, sterker nog, het feestterrein stroomt langzaamaan vol met mensen. Volgens Arno Korterik, een van de vrijwilligers, is het rond 17.00 uur poepiedruk.
Het Broeklanderfeest kan rekenen op zo’n 500 vrijwilligers. Met mekaar, veur mekaar en deur mekaar. Dat is het motto.

De kermis draait volop, voor de kleinsten is er een springkussen en kan er worden geschminkt.
De opbouwploeg bereidt zich voor op de feestband van vanavond, Saints and Sinners.
Er is een heus tv-scherm geplaatst voor wie het damesvoetbal niet wil missen, waarna de band kan starten.

Volop gezelligheid hier dus, ieder jaar weer een feest. Dat muj dus metmaak’n!

Reageren

je emailadres wordt niet gepubliceerd. *

*

*

code