Razende Reporter Sonja: Dieksiepop 2017

Sonja Veneman, onze razende reporter van RTV Raalte, is dit jaar weer op vele evenementen te vinden. Gisteren ging ze naar Dieksiepop. Check hier haar verslag:

Een muziekfestival in Haarle, dat wil ik graag even bekijken. Ik rijd even verkeerd, hoe dat toch mogelijk is in Haarle?? Maar zie al snel een gezellig feestterrein. Het is stralend weer, ze hebben toch maar mooi mazzel vandaag. In vrolijke letters Dieksiepop geschreven, ik ben benieuwd..

Ik spreek even met Mart van de organisatie en hij biedt me direct wat drinken aan. Ik krijg ook direct wat muntjes, een paar puzzelstukjes?? “Ja, verzinnen elk jaar wat anders, lollystokjes of gitaarplectrums.” Ik vind het grappig.  Het is een kleinschalig feest dat altijd plaatsvindt op de eerste zondag van de bouwvak. De 13e editie alweer.

Hoe het begonnen is? “Ja, zegt mede-organisator Jasper Tibben, “Dan moet je de naam Dieksie kennen en de Dieksies zijn de familie Besten, die het, toen nog klein feestje, begonnen. Het werd groter en groter en uiteindelijk is het een heus festival geworden, waar ook niet-Sallanders naartoe komen. Trots meldt hij ook dat nu bekende namen als Go Back To The Zoo en John Coffee hier hebben opgetreden en dat is dan natuurlijk leuk. Toch blijft het kleinschalig, wel zo gezellig, het moet niet onnodig duur worden.

Ik schuif aan tafel met een patatje en ik spreek met mevrouw Dieksie in eigen persoon, Agnes Besten.
Ik hoor hoe ze begonnen zijn, en waar intussen hele families en aanhang bij betrokken is en er is nooit gedoe want dat kun je echt niet maken in het dorp.

Het publiek is jong en iets minder jong en mengt leuk met elkaar. De muzieksmaak is toch wel overwegend rock maar ook speelt er vanavond een band die Balkan-muziek speelt en er zijn DJ’s.

Het is kleinschalig genoeg om verstaanbaar te zijn en daar gaat het om, gemoedelijke gezelligheid, een biertje en lekker eten. “Daarom willen we de kosten laag houden, “ zegt Agnes. “De koffie moet gratis blijven.” Maar ze gaat snel weer aan de slag en ik ga even naar een van de bands kijken.

Het sfeertje gemoedelijk en de mensen erg gastvrij. Wil je naar een betaalbaar en leuk festival in de buurt, dan moet je zeker hier zijn. Bie de Dieksies!

Reageren

je emailadres wordt niet gepubliceerd. *

*

*

code