Laatste nieuws:

Salland ’s got veel talent

Blog: Door Sonja Veneman

En wat een variatie. Ik laat me verrassen door vele talenten uit de regio. Veel dans maar ook zang.  Met een allure op het podium alsof het geen enkele moeite kost. Ik kom amper binnen en stuit op een pittig klein meisje dat even een solo hiphop weggeeft met poppin’en lockin’. En Lynn uit Broekland is amper 10 jaar!

De acts doen niet voor elkaar onder aan kwaliteit dus het is appels met peren vergelijken. Dat wordt dus pittig voor de vakjury, bestaande uit Roswyde Burgman, Kasper Scholten, en Mariska Zwaart, allen deskundig op theater en muziek en dansgebied.

De avond wordt gehost door voormalig Salland’s Got Talent- winnaar Jeffrey Kleine Koerkamp.
Hij weet met zijn cabaretkwaliteiten de avond gezellig te leiden en de deelnemers op hun gemak te stellen.

Toch lijken de deelnemers niet zenuwachtig. Eenmaal op het podium staan ze enorm te genieten.
En dat is fantastisch om naar te kijken. De onbevangenheid en passie voor datgene wat het liefst doen, namelijk optreden.

Muziekduo Grashof en Stook verrast met een loepzuivere heldere versie van “the River”van Bruce Springsteen. Nog meer danstalent komt van Roxane Ten Broeke die zonder muziek veel expressie in haar dans weet te leggen. Ze gaat dan ook verder studeren in dans aan De Landstede. De line-up, het is allemaal teveel om op te noemen. Een poppendans, enthousiaste dansduo’s die het gemakkelijk lijkt af te gaan zo op dat podium.

Jurylid Kasper Scholten krijgt op het podium nog even een masterclass shuffelen van dansduo Charlotte en Nikky, die duidelijk plezier hebben in het dansen en hier echt mee verder willen.

Terwijl de jury in beraad gaat, treedt winnares van afgelopen jaar Wies Jansen Holloboom op met twee nummers. Ze heeft van haar gewonnen cheque extra lessen kunnen volgen en heeft ze duidelijk nog meer professioneel ontwikkeld en staat ontspannen op het podium.

Dancecrew D-Radiation gaat met de publieksprijs naar huis en na een spannende stemronde wint uiteindelijk Louelle van Veen uit Deventer met haar solo dansact Liberté, waarin ze expressief haar gevoel van vrijheid vertolkt. Totaal overvallen door het succes neemt ze ietwat verbouwereerd haar prijs in ontvangst. Ze gaat er workshops van volgen om nog beter te worden in wat ze het liefst doet.

De avond is gesponsord door Uitzendbureau Salland en zij zijn blij een stukje cultuur te kunnen ondersteunen. Want Sallands Talent mag gezien en gehoord worden.

  

  

Opnames van diverse deelnemers en een vlog zijn te bekijken op ons YouTubekanaal

About Sonja Veneman

Sonja Veneman
Verslaggeefster Radio/TV. Redactie -Webcontentmedewerker/PR

Reageren

je emailadres wordt niet gepubliceerd. *

*

*

code