STÖPPELKIDS

stoppelhaene1Eind augustus is het weer zover. Dan barst het Sallands Oogstfeest Stöppelhaene in het centrum van Raalte weer los. Met activiteiten en gezelligheid voor jong en oud! Dit jaar komen Stöppelhaene en RTV Raalte met een spannend kinderprogramma. Een serie gemaakt en gepresenteerd door Maaike Heethaar en Lars Henning.

Het televisieproject is gebaseerd op het kinderprogramma ZigZag. Een zevendelige serie waarin kinderen van 9-12 jaar oud verschillende opdrachten zullen uitvoeren met het dorp Raalte als decor. De opdrachten bestaan uit sport, kunst en cultuur, geschiedenis en muziek. Tijdens het uitvoeren van de opdrachten komen de deelnemers en de kijkers op een speelse manier in aanraking met de geschiedenis en de huidige situatie van een belangrijk immaterieel erfgoed van Raalte en Salland: het Sallandse Oogstfeest.

Belangrijke plekken in Raalte worden uitgelicht en zijn het decor voor de opdrachten. Naast het uitvoeren van de opdrachten zullen er in de afleveringen ook educatieve blokken zitten waarin de kinderen meer wordt verteld over de geschiedenis van Raalte, Stöppelhaene en de bijbehorende tradities.

In elke aflevering strijden twee teams tegen elkaar. Uiteindelijk zullen de beste teams het tegen elkaar opnemen in de halve finale tijdens de promotiemarkt van Stöppelhaene op 16 augustus.

De grote finale is tijdens Stöppelhaene! De kinderoptocht gaat een rol spelen in de spannende eindstrijd. Wie kunnen er goed samenwerken? Welke kinderen zijn sportief genoeg om de opdrachten uit te voeren? Wie gebruikt zijn creativiteit? En wie leert en weet het meest over Raalte en het Oogstfeest? Het is allemaal te zien in: Stöppelkids!

Stöppelkids is iedere zaterdag te zien op TV Raalte.