Laatste nieuws:

Struinen onder de Sallandse zon

Waar zouden we zijn zonder de zon? Hoe belangrijk is zonlicht en -warmte voor plant en dier? Dinsdag 17 oktober om 14.00 uur ben je van harte welkom in het BuitenCentrum van Staatsbosbeheer waar de Sterrenwacht Hellendoorn en Staatsbosbeheer je een gevarieerd programma aanbieden rond de zon.

Bij aanvang vertelt de gids van de Sterrenwacht Hellendoorn je in een beeldende presentatie alles over de zon, zonstanden, zonnevlammen en de zonnevlekken. Aansluitend vertelt de boswachter van Staatsbosbeheer je leuke weetjes over het belang en invloed van zon(licht en warmte) in de natuur.

Daarna volgt een bezoek aan de Sterrenwacht. Bij helder weer heb je door de zonnekijker een prachtige kijk op de zon. Mocht de hemel bewolkt zijn dan is er altijd nog het planetarium waar geen wolkje aan de lucht is! Buiten bij het BuitenCentrum is ook een grote zonnewijzer. Klopt de tijd die jouw schaduw op de zonnewijzer werpt?

Daarna maak je een wandeling van ongeveer 4 kilometer onder begeleiding van de boswachter. Ontdek zelf de invloed en het belang van de zon in de natuur. Welke bomen en planten houden wel of juist niet van de zon. Wat doet zonlicht en zonnewarmte met de dieren?

Ga mee struinen onder de Sallandse zon door de bossen en de glooiende heidevelden.

Kosten deelname zijn €12,50 voor volwassenen en €7,50 voor kinderen t/m 12 jaar. (inclusief een kop koffie/thee of glas limonade)

Plaats: BuitenCentrum De Sallandse Heuvelrug, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal

Aanvang: 14.00 uur

Einde: 17.00 uur

Online aanmelden: https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/salland/op-zoek-naar-sterren-bij-de-sallandse-heuvelrug

Voor meer informatie en andere activiteiten kijk op www.staatsbosbeheer.nl of www.sterrenwachthellendoorn.nl

 

About Bertha Nijkamp

Reageren

je emailadres wordt niet gepubliceerd. *

*

*

code