Symposium en discussieavond “Heel Salland Biologisch, over tien jaar”

‘Huidige manier van landbouw bedrijven is waanzin’

Heel Salland Biologisch! Al over tien jaar! Hoe dan? Op 20 november is daarover een thema-avond. In het Dorpshuus van Heino komt landbouwwetenschapper Hans van Grinsven vertellen over wat we de aarde nú aandoen en hoe het anders kan. De avond is bedoeld voor boeren, maar zeker ook voor consumenten, want “Heel Salland Biologisch” wil de dialoog zo breed mogelijk oppakken.Hoofdgast van de avond is dr. ir. Hans van Grinsven, wetenschappelijk onderzoeker Landbouw en Milieu bij het planbureau voor de Leefbaarheid. Hij is mede-auteur van ‘Dit is uw land’.  Kern van zijn betoog op 20 november in het Dorpshuus in Heino zal zijn dat de huidige manier van landbouw bedrijven geen enkel doel meer dient. De aarde vergiftigt erdoor, het is ongezond voor de leefomgeving, boeren verdienen er niet eens een goede boterham mee, en dat wij vanuit Nederland de hele wereld van voedsel willen voorzien is onzin, zo niet waanzin. Van Grinsven ziet ook wel oplossingen. Biologische landbouw, op regionaal sociaal-economisch niveau bijvoorbeeld.

Burgemeester Dadema van de gemeente Raalte opent de avond, en ook Wethouder Wagemans is aanwezig. Net als André Jansen van Maan-Group, die recent het voormalige Varkensproefbedrijf aan de Drosteweg gekocht heeft om daar The Green East op te zetten, een groot onderzoekscentrum op biologische leest geschoeid. En natuurlijk wordt Heel Salland Biologiosch vertegenwoordigd door bioboer Henk Aa. De avond wordt gepresenteerd door notaris Margreet Procee, is gespreksleider en zal de discussie leiden.

Om een beetje rekening te houden met de hoeveelheid aanwezigen, is het handig als je je vooraf aanmeld via heelsallandbiologisch@gmail.com

About Sonja Veneman

Sonja Veneman
Verslaggeefster Radio/TV. Redactie -Webcontentmedewerker/PR

Reageren

je emailadres wordt niet gepubliceerd. *

*

*

code