Top 2000 café in Dorpshuus Heino, een tijdloze muzikale belevenis

Blog: door Sonja Veneman

De Top 2000, ieder jaar weer een terugkerend fenomeen op nationale radio tussen kerst en oud en nieuw. Bovenaan de lijst prijkt nog steeds Bohemian Rhapsody van Queen maar ieder heeft zo zijn voorkeuren. Jong en oud luistert, het liefst onder het gourmetten of in de auto. Het brengt wat rust zo na de hectische kerstdagen.

Muziek brengt mensen bij elkaar. Hilversum is een eindje rijden. Waarom niet dezelfde sfeer dichterbij neerzetten? Stichting Live Muziek Heino heeft dit vorig jaar voor het eerst georganiseerd en met zo’n groot succes dat de ruimte van het Heinose theater te klein bleek, dus is dit jaar uitgeweken naar het Dorpshuus. Een goede zet want iedereen kan hier gemakkelijk even binnenlopen. De ruimte in cafésfeer. Fijne plaatsen om te zitten om al dan niet onder het genot van een drankje te praten met elkaar, luisteren naar fijne muziek uit heden en verleden en dat allemaal tussen de laatste boodschappen voor oud en nieuw want iedereen is maar weer druk.

Ik spreek Ans Stegeman van Het Dorpshuus en zij legt uit dat de diversiteit van de activiteiten maakt dat mensen graag komen binnenlopen en elkaar opzoeken. Van filmhuis tot creatieve workshops, er is voor elk wat wils en een kopje koffie aan de gezellige stamtafel.

Tussen 16.45 en 17.15 mag ik dan een deel van het programma  presenteren en de leden van de organisatie nemen voor hen favoriete platen uit de lijst mee, al dan niet met een mooie anekdote erbij. Natuurlijk heb ik ook mijn eigen platenbak vol singles meegenomen uit mijn tijd, de MTV-tijd.  Praten over muziek kan ik uren doen maar luisteren ook, dus het uurtje vliegt voorbij. Daarna is het tijd voor de band The Hippie Tunes, die de hand niet omdraaien voor muziek uit De Lijst der Lijsten.
Mensen genieten, kinderen mee. Het is een grote, gezellige muziekhuiskamer. Het volk blijft binnenlopen en ook vooral lekker hangen en dat is bedoeling. Voorzitter van Stichting Live Muziek Heino en mede-organisator Simon Butink, is dan ook erg tevreden. “Dat is wat we willen, lekker samen naar goede muziek kijken en luisteren en fijn kunnen genieten van een drankje en gezelligheid”.

Het dichterbij halen van het Top 2000-gevoel is naar mijn idee zeker geslaagd en ik hoop dat velen het Top2000 café volgend jaar weer weten te vinden. Ik in ieder geval zeker!

 

About Sonja Veneman

Sonja Veneman
Verslaggeefster Radio/TV. Redactie -Webcontentmedewerker/PR

Reageren

je emailadres wordt niet gepubliceerd. *

*

*

code