Laatste nieuws:

Tourbus Week van Zorg en Welzijn op het Carmel College

Door Sonja Veneman

In de Week van Zorg en Welzijn organiseerde Carmel College Salland op donderdag 15 maart een speciale dag waarin diverse gastlessen werden verzorgd door medewerkers uit diverse beroepsgroepen. Een bus met gastdocenten en BNérs die dit project ondersteunen tourt deze week langs scholen door heel Nederland om jongeren enthousiast te maken om een opleiding te gaan volgen in de zorgsector. Gastdocenten van o.a. gehandicaptenzorg Stichting de Parabool, Koos Kinderopvang Raalte en het ZGT Hengelo waren aanwezig om scholieren mee te nemen in hun enthousiasme voor de diverse zorgberoepen.

Als BNér en gast was acteur en presentator Tim Haars aanwezig.  Hij vertelde mij waarom hij het zo belangrijk vindt dat leerlingen kiezen voor de zorgsector. “Bijna iedereen van mijn schoonfamilie werkt in de zorg, dus ik krijg alles al heel lang mee. Ik weet hoe hard het nodig is en het is ook vooral mooi om mensen zo te zien opknappen. En er zijn zoveel banen in de zorg nu. We hebben alle handen nodig. ”

Vele studenten kennen hem als alter ego Gerrie, de New Kid uit de plaats Maaskantje. Dit karakter staat natuurlijk compleet haaks op de relaxte, vriendelijke jongeman die ik voor me zie. Grappig vind hij het wel en hij steekt een duim omhoog als er gekscherend “Gerriee!”, geroepen wordt. Hij heeft er zin in om er een leuke middag van te maken en geen selfie is hem teveel. “Roep maar als ik door moet, en vele leerlingen willen wel poseren met de goedlachse, positief ingestelde acteur.


De leerlingen volgen na het welkomstwoord de gastlessen. Ik vraag een aantal leerlingen of ze gaan voor een zorgberoep. Er is interesse in kinderopvang als ouderenzorg. Op mijn vraag waarom ze hiervoor kiezen antwoorden ze dat het ook een fijn gevoel geeft iets voor de ander te doen, en dat je ook zelf hoopt dat je goede zorg krijgt als je ouder wordt en je niet meer goed voor jezelf kunt zorgen.
Ik hoor het al, de zorg kan dus zeker rekenen op een aantal gemotiveerde nieuwe studenten.

About Sonja Veneman

Sonja Veneman
Verslaggeefster Radio/TV. Redactie -Webcontentmedewerker/PR

Reageren

je emailadres wordt niet gepubliceerd. *

*

*

code