Vanaf zaterdag 3 maart zwemmen in Zwembad Tijenraan weer mogelijk

Aanstaande zaterdag 3 maart heropent Sportbedrijf Raalte de deuren van zwembad Tijenraan. De afgelopen dagen is er hard gewerkt aan de zwembaden en zijn alle onvolkomenheden aangepast. Hiermee kan de veiligheid van de bezoekers gegarandeerd worden en daarom wordt het zwembad vanaf zaterdag weer in gebruik genomen.

Signalering alarmsysteem en werkprocessen verbeterd
Ook de controles door de Veiligheidsregio zijn afgerond, echter kwamen daar nog wel een aantal verbeterpunten naar voren. Die verbeterpunten worden de komende tijd uitgevoerd. Zo wordt de signalering van het alarmsysteem verbeterd en wordt het volume van de alarmering nog verhoogd. Tot die tijd worden de werkprocessen rondom het zwembad en in het sportcentrum door het Sportbedrijf aangepast, om ook op dat gebied de veiligheid te kunnen garanderen. Die werkprocessen worden de komende dagen verder uitgewerkt en uitgebreid geoefend met het voltallige personeel.

Hervatting zwemlessen en sportzwemmen

Komende zaterdag worden de zwemlessen weer opgestart en kunnen de watersportverenigingen ook weer gebruik maken van het zwembad. Zondag 4 maart zijn er ook weer zwemlessen en is het zwembad recreatief geopend. Vanaf maandag 5 maart starten ook het schoolzwemmen en alle groepslessen weer volgens het reguliere rooster. Alle klanten die de afgelopen weken lessen hebben gemist, worden hiervoor door het Sportbedrijf gecompenseerd.

RTV Raalte- verslaggeefster Sonja Veneman had op 27 februari een gesprek met directeur Peter Gras. Hierin werd bovengenoemde informatie gegeven en tevens een rondleiding waarin de genomen maatregelen en aanpassingen werden toegelicht. De komende dagen worden deze getest. Een verslag van haar bevindingen zodra het zwembad heropent volgt.

 

About Sonja Veneman

Sonja Veneman
Verslaggeefster Radio/TV. Redactie -Webcontentmedewerker/PR

Reageren

je emailadres wordt niet gepubliceerd. *

*

*

code