Waylon..de cowboy van het Eurovisie Songfestival

43 jaar geleden is het alweer, dat Nederland het Eurovisie Songfestival won met een liedje met de titel Ding-a-Dong. Wat is er sindsdien veel veranderd. Ik was echt Sandra Kim-fan, J’aime la vie en durf ik het zeggen? Ook van die Zweedse jongens toen in hun gouden schoenen en Bucks Fizz.
Ik vind het ieder jaar weer een happening. Lekker fout maar iedereen kijkt.

Blijven geloven
Ik geloofde in Ruth Jacott die vijfde werd. Ik vond Linda Wagenmakers geniaal met dat vrolijke nummer en die jurk. Ik hoopte dat Anouk het goed zou doen, na het dieptepunt van de Toppers durfde ik zowat niet meer te kijken maar in 2014 waren we er verrassend dichtbij. Ilse en Waylon als The Common Linnets. De chemie spatte van het scherm, waanzinnig camerawerk en Waylon pakte iedereen in met “die blik”
Dat ze toch moesten verliezen van een vrouw met een baard vond ik echt niet kunnen maarja.. dat hoort ook bij het Songfestival. Opvallen dus. Hoe gekker, hoe beter lijkt het wel soms.

Bookmakers en peilingen
Kenners weten dat als je als artiest het “goed doet” in de peilingen, dit veel zegt over je kansen om in ieder geval bij de laatste 10 te zitten. Ik heb zoveel slechts voorbij zien komen dat ik niet meer geloof in een eerlijke manier van stemmen. Toch zit het er in. En Waylon is de slechtste stem en artiest zeker niet. Of het countryrock-genre de bookmakers gunstig stemt? Ik vrees ervoor maar eigengereid blijft Waylon toch wel. Hij maakt zich niet druk om gedoe of er wel of geen dansers bij moeten en doet vast gewoon zijn eigen ding.

And the results…
Ik ga er natuurlijk weer voor zitten en vanaf de bank jureren. De criteria?
Wie zingt het meest vals, wie heeft de slechtste kleding? Visuals en graphics? Douze points, Twelve Points! Ik haal de uitslag meestal niet eens want man, wat is het allemaal langdradig en het meeste tenenkrommend slecht. Waylon geeft alles, natuurlijk staan we massaal achter hem en zijn rauwe country rock-song. Ik duim hard mee want  is al lang geleden.. de eerste woorden van het liedje Ding-a-Dong..

 

About Sonja Veneman

Verslaggeefster Radio/TV. Redactie -Webcontentmedewerker/PR

Reageren

je emailadres wordt niet gepubliceerd. *

*

*

code