Zorg en Welzijn bus bezoekt Carmel College Salland met gastdocenten en BN-er Tim Haars

Tijdens de Nationale week van Zorg en Welzijn bezoekt op donderdag 15 maart een Zorg en Welzijn bus het vmbo van Carmel College Salland. In de bus zitten BN-er Tim Haars en gastdocenten. De leerlingen uit 3 vmbo, met interesse in de zorg, krijgen deze dag lessen van de gastdocenten. Hierin worden jongeren geïnformeerd en gestimuleerd om te kiezen voor een opleiding of beroep in de zorg en welzijn.

De lessen gaan over werken in een ziekenhuis, de ouderenzorg, de gehandicaptenzorg, de geestelijke gezondheidszorg, jeugdzorg, kinderopvang en thuiszorg. tijdens de gastlessen vertellen ambassadeurs uit zorg en welzijn alles over hun beroep: wat is er leuk of juist minder leuk aan? Waarom hebben zij voor dit beroep gekozen en welke opleiding hebben zij gevolgd? Op deze manier kunnen jongeren kennis maken met deze beroepen. In de toekomst liggen voldoende kansen en is meer te doen dan “billen wassen”.
Niemand minder dan Tim Haars, presentator en acteur, bekend van o.a. New Kids is aanwezig om de gastles extra speciaal te maken.

 

About Sonja Veneman

Sonja Veneman
Verslaggeefster Radio/TV. Redactie -Webcontentmedewerker/PR

Reageren

je emailadres wordt niet gepubliceerd. *

*

*

code